Gastlessen circulaire economie

We moeten de wereld verder helpen. Dit kan op ontzettend veel manieren. Ik wil het doen op twee manieren: door leerlingen te helpen en door de natuur te helpen. Momenteel volg ik een studie (circulaire economie) om de natuur verder te helpen. Op dit moment richt ik mij vooral op het helpen van leerlingen. Maar op het gebied van circulaire economie wil ik meer gaan doen. Circulaire economie gaat niet alleen over het sluiten van reststromen. Het gaat om meer, véél meer. Een ander belangrijk component is kennis delen. Tijdens de gastlessen circulaire economie komen mijn twee doelen perfect samen!

In eerste instantie wil ik die kennis delen met leerlingen, omdat ik op dat gebied nu ook actief ben. Daarom vind ik het ontzettend leuk om gastlessen circulaire economie op scholen te geven. Ik vind het belangrijk dat leerlingen nu al weten, hoe wij nu met de wereld omgaan. Dat deze manier niet goed is. Dat dit moet veranderen en ook gaat veranderen. Het onderwerp circulaire economie is erg breed. Verschillende onderdelen van circulaire economie hebben veel raakvlakken met economie en m&o.

Mogelijke onderwerpen voor gastlessen circulaire economie zijn:
– Nieuwe businessmodellen
– De lokale economie
– De stad van de toekomst
– Kritiek op het huidige kapitalisme
En nog veel meer!

Welke onderwerpen ik zal kunnen bespreken, kunnen we overleggen. Samen kunnen we een mooie gastles gaan vormgeven. En misschien kunnen we ook wel breder kijken dan alleen een gastles. Door bijvoorbeeld in de keuzetijd van de vakken economie en m&o een project op te zetten, op het gebied van circulaire economie. Of wat dacht je van in 4 havo en 5 vwo een gastles geven, om leerlingen te inspireren om een (economisch) duurzaam onderwerp te kiezen! Neem gerust contact met mij op. Dan bekijken we samen de wensen en mogelijkheden.