Over

In welke vakken wordt bijles gegeven?

In het geven van bijles bied ik ondersteuning voor economie, bedrijfseconomie (m&o), wiskunde, rekenen en aanverwante vakken. Bij de aanverwante vakken kun je denken aan onder andere boekhouden en externe verslaggeving.

Waarom geef ik bijles

Momenteel volg ik een studie Economie en Bedrijfseconomie. Ik zet graag mijn eigen kwaliteiten in om anderen te helpen. Daarnaast is het ontzettend leuk om mijn passie voor deze vakken over te brengen naar de leerlingen. Van bijles geven krijg je ontzettend veel energie. Leerlingen iets laten snappen, is een heerlijk gevoel, niet alleen voor mij maar vooral voor hen zelf! Vaak kunnen leerlingen meer dan ze denken, ze hebben alleen een extra duwtje in de rug nodig. Daar ben ik voor.

Hoe wordt bijles gegeven

Tijdens het maken van opgaven, lopen leerlingen vaak op een gegeven moment vast. Ze begrijpen het niet, denken ze. Door vervolgens de juiste vragen te stellen, zonder het antwoord te geven, komen de leerlingen toch op het juiste antwoord. Ze kunnen het dus wel!

Voor mij is het de uitdaging om ervoor te zorgen dat deze duwtjes niet meer nodig zijn. Een hele uitdaging, maar zo ontzettend leuk! Voor iedere leerling is de manier net even wat anders. Elke bijles is afhankelijk van de leerling zelf. Tijdens de bijlessen probeer ik de leerlingen te inspireren in plaats van motiveren. Motiveren werkt maar tijdelijk naar mijn idee. Inspireren is voor iedere leerling anders, want iedereen heeft een andere achtergrond en ander toekomstperspectief. Een algemeen voorbeeld: bij de vakken waar ik ondersteuning in bied, vragen leerlingen vaak de hoe-vraag. “Hoe moet ik de stelling van Pythagoras doen?” Terwijl ik ook altijd graag stil sta bij de waarom-vraag. “Waarom moet ik de stelling van Pythagoras weten?”, wat heb ik er eigenlijk aan. Zó kan je leerlingen enthousiast maken!

Daarnaast probeer ik altijd samen te werken met de docent van de leerling. Zo worden de bijlessen nog beter afgestemd op de leerling. Hierdoor merk je dat de bijles echt op maat is gemaakt.

Iedereen is in staat om een voldoende te halen op zijn niveau. Samen zullen we aan de gevolgen werken, maar vooral de oorzaken aanpakken, zodat het vak een beter resultaat oplevert. Als er eenmaal een goede basis is gelegd, zal de rest vanzelf makkelijker gaan. En dat is ook zo mooi aan bijles, door de bijles krijg jij vertrouwen in jezelf!

Kosten van bijles

De kosten van de bijles zijn afhankelijk van het niveau, zie hiervoor de pagina Tarieven.

Vindt u de kosten te hoog? Dan is bijles met twee personen (duo-bijles) nog een mogelijkheid! Ook vergoedt de gemeente soms (een deel van) de kosten van de bijles, bijvoorbeeld gemeente Montferland via het programma Meedoen in Montferland. Meer informatie over de mogelijkheden van vergoeding voor bijles of examentraining, vindt u op de pagina Tarieven.

Meer informatie?

Meer informatie over bijles vindt u op de pagina bijles. Ook bieden wij online bijlessen aan. Meer informatie over examentrainingen vindt u op de pagina Examentraining.

Wut Marijs